Zo gaat de start van de GP Mexico, let maar op!

De start van de GP in Mexico is berucht, vanwege het lange rechte stuk naar de eerste bocht en natuurlijk de historie. De pole-sitters hebben er maar zelden gewonnen en inhalen nadat je bij de start achter ligt, is ondanks het lange rechte stuk toch niet eenvoudig.

Maar, een deel van de historie, is juist door Max gemaakt. Niet in de laatste plaats vanwege de manier waarop hij nota bene 2 mercedessen verschalkte bij de start in 2021. Achteraf snapte niemand hoe Bottas die ruimte aan de buitenkant kon laten en de deur wagenwijd openzette, maar er was wel een Max Verstappen voor nodig om dat gat te zien, te gebruiken en dan nog zo laat te remmen en de bocht te houden.

Met dat race-gogme, zoals Max dat altijd heeft, zoals Max dat altijd kan oproepen, is de start van vandaag een andere dan die van 2021. Max in de Red Bull vanaf pole, die laat zich niet de kaas van het boord eten.

Dus, als beloofd, de start gaat als volgt:

Max start vanaf de buitenkant, blijft daar, en is sneller dan George, die niet naar buiten kan. Hamilton kan niet achter Max weg komen en kan ook niet naar de binnenkant, want daar zit Russell  De topsnelheid en de kracht van de RB18 maken dat Max als eerste door de bochtencombinatie gaat en de 2 mercedessen achter zich houdt. Die mogen dan met Perez en Sainz vechten.

 

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer