Ricciardo naar Haas?

Nadat we tijdens de zomerstop bezig zijn gehouden door de perikelen rondom Piastri, lijkt het er nu op, dat Ricciardo toch weer een goede kans op een zitje heeft volgend jaar en wel bij Haas. Gunther Steiner zou hem benaderd hebben, om volgend jaar Mick Schumacher te vervangen. Daarmee heeft de move van Briatore (zie hieronder) ook nog uiteindelijk nare gevolgen voor Mick Schumacher, tenzij hij natuurlijk naar Alpine zou kunnen, maar daarvoor lijkt het nog wat te vroeg. Of, als Mick Schumacher hierdoor uit beeld raakt, komt het daar helemaal niet meer van. Een rare situatie dat de grote Duitse merken instappen en er geen Duitse coureur meer op de grid staat…

De aanleiding:
De soap rondom Piastri is bekend. Er raken ook nog steeds wat meer dingetjes bekend. Piastri kan nu wel op twitter flink doen en Alpine op die manier wegzetten, hij heeft daar alle medewerking gekregen en naar verluidt vele trainingsuren in auto’s van voorgaande jaren, op vele circuits ter wereld. Een betere opleiding dan wie ook, omdat Alpine dat toptalent goed wilde voorbereiden. Hij zou passen in de categorie Leclerc, Vettel etc.

Wat ook bekend werd, is dat eigenlijk Briatore, (niet geheel onbesproken..) overal achter zit. Briatore, die bij de GP van Hongarije nog zijn “oude maatje” Szafnauer sprak, maar die na datzelfde weekend Alonso naar Aston Martin liet gaan.

Maar, zoals ook algemeen bekend, is Mark Webber de manager van Piastri. Echter, wat blijkt, ook Mark Webber heeft een manager. En wie is dat? Flavio Briatore. Dan is plotseling het gedrag van Piastri / Webber wel weer verklaarbaar.

Ricciardo zit daardoor in een lastig parket (en door zijn eigen prestaties natuurlijk), maar Piastri ook. De F1 heeft nog niet eerder een potentiële coureur gehad, die nog voordat hij aan races meedoet, al als zo ondankbaar en niet loyaal bekend staat. Alpine aan de kant geschoven, zo wil je niet beginnen aan je F1-carrière, wel?
Ricciardo slaat nu terug, door USD 17 miljoen te eisen van McLaren, maar of dat nu zo’n genoegdoening zal zijn voor iemand die al jaren dergelijk bedragen heeft verdiend?

Zijn Ricciardo en Piastri beiden de dupe van Briatore’s geldingsdrang?

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer