Max van 15 naar 2 en toch een teleurstellende race!

Max moest terugkomen en deed dat. Zou hij er zelf veel plezier aan beleefd hebben? Vrijwel altijd op het rechte stuk waar ook de enige mogelijkheid was, behalve dan de voorlaatste bocht, als de tegenstander aan het harvesten was. Niet zoals ooit in Oostenrijk, zeker niet! De auto is het beste, Max is de beste coureur en afgezien van Perez kon hij met groot gemak iedereen passeren. Ook met problemen met de auto. Juist toen hij van 5,5 naar 4,3 seconden was teruggekomen hoorde hij een hoog geluid en hij moest rustiger aan doen.

Maar de rest van de race? Alle voor- en nabeschouwingen ten spijt, maar dit recent aangelegde circuit is toch echt niet spectaculair? Nog meer inhaalacties gezien? Nog meer bijzonderheden gezien? We hebben ze niet geteld maar afgezien van Leclerc en Max was er niet veel te zien. Hamilton voorbij, Russell voorbij. Ferraris via de SC.

En waardoor weten we helemaal zeker dat de race niest voorstelde?

Omdat het grootste nieuws was:

De krik die de auto van Alonso al raakte (ja, je leest het goed, daar gaan vele nabeschouwingen over…)
Jos die niet enthousiast genoeg juicht als Perez langsloopt. (Of keek Perez hem ook voorbij?) Lekker belangrijk, dat deed Perez ook al eens bij Marko.
Max die de snelste ronde pakt in de laatste ronde? Wat een sensatie….Een paar ronden banden sparen en dan Perez verrassen. Nou ja, Perez doet verbaasd, maar probeerde het zelf ook, maar dat ging dus fout.

De overmacht van Max in de beste auto is nu zo groot, dat er alleen nog maar sensatie van randverschijnselen komt. Helaas. Hamilton kan klagen over de snelste auto ooit en ook dat wordt nieuws.

Wij hopen dat Australië beter wordt, maar dat is op zich ook al geen circuit, waar we vaak mooie acties zagen. Moet het dan allemaal komen van de rivaliteit tussen Max en Checo? Zoals ook altijd Bottas in de eerste 4 of 5 wedstrijden als kanshebber werd gezien. Niet dus!

Deel dit artikel

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer