Max en Alonso, waarom mogen die elkaar?

Het is opvallend dat Max Verstappen en Fernando Alonso elkaar zo mogen. Het lijkt vooral vorig jaar te zijn ontstaan, al zal de relatie tussen hen beiden ook daarvoor al wel goed zijn geweest. Hoewel Max nooit heeft gesproken over zijn idolen uit het verleden, heeft hij natuurlijk wel eens Alonso geprezen om zijn aanvallende rijstijl en zijn mentaliteit om altijd het beste uit de situatie te halen. Misschien zijn er meer oorzaken, soms vast ook wel geboren uit toevalligheden, als dat je met elkaar mee terug kunt vliegen, maar Alonso heeft ook Max al meermalen openlijk geprezen.

De pers als katalysator?

Vorig jaar lag Max redelijk vaak onder vuur van pers en oud-coureurs om zijn agressieve rijstijl. En dan lijkt het ook, alsof de hele Formule 1 tegen iemand is. De Engelse pers, zo prominent aanwezig in de paddock en zo prominent op alle social media en hun bekende tabloids, is dan een heel stevige factor in de publieke opinie. Waarschijnlijk heeft Alonso dat als geen ander herkend vanuit de tijd dat hij het tegen Hamilton opnam. Het was dan ook een fijne ondersteuning voor Max dat Alonso daar nog eens op wees.
Hij deed dat openlijk, vorig jaar augustus in Motorsport.com. Hoewel Max het allemaal ogenschijnlijk moeiteloos van zich laat afglijden, zijn dat soort steunbetuigingen vanuit een mede-coureur natuurlijk best fijn.

WK 2021

En natuurlijk was het ook belangrijk dat Alonso vond dat Max de titel in 2021 meer verdiend had dan dat Hamilton die verdiend zou hebben. Niet geheel objectief natuurlijk, maar hij zei dat al voorafgaand aan de race in Abu Dhabi. Hij zei destijds over Max:

“We saw the lap in Jeddah until he touched the wall in the last corner. That lap was coming from Max, not the Red Bull so I think in a way, but that’s my opinion.

“Mercedes, they deserve the constructors’ championship because I think the car is superior and Max maybe overall in the year was driving one step ahead of everyone.”

Max over Alonso

Max is vaak maar beperkt echt complimenteus over andere coureurs. Hij ziet ze nu eenmaal terecht als concurrenten en er is dan geen plaats voor bewondering. Hij wil ze allemaal verslaan en misschien is het dan helemaal niet handig om met iedereen erg close te zijn, of zelfs bevriend. De belangrijkste  oorzaak van zijn vriendschap met Alonso zit hem in zijn bewondering voor zijn rijstijl en mentaliteit:

“He’s also ‘never give up’ and a real fighter. Of course unfortunately now in the last few years he hasn’t been able to do that at the front, just because he doesn’t have the car. But I like his attitude. He’s really on fire. And also his drive and motivation at his age, to still be there in Formula 1, wanting to be there for a longer time, and he always wants to win. He always wants to do the best [he can]. For me, that’s really nice to see.”

De toekomst

Terwijl Max lachend bij Sky zegt dat hij zeker niet tot zijn 40e door zal gaan, tenminste niet als coureur in de Formule 1, zal het zeker voor Alonso eerder afgelopen zijn dan voor Max, zijn carrière in de Formule 1. Maar de vriendschap zal wel blijven, de bewondering onderling is daarvoor voldoende groot. Nu maar kopen dat ze vanavond de eerste bocht goed doorkomen….

 

 

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer