Max bewijst het weer onder alle druk! Zet Hulkenberg er naast!

Zoals we tegenwoordig op een geweldige manier de F1 kunnen volgen, in ultra hd-kwaliteit dankzij bijvoorbeeld Sky (er moet iets goed zijn aan die zender), zo zijn we ook allemaal direct en bijna van uur tot uur getuige van de druk die opgebouwd wordt voor Max. Zijn tegenstander wordt opgehemeld, de bandenfluisteraar, de straten-circuit-koning, het neemt vormen aan, waardoor Checo Perez er ook in gaat geloven. En dus ook al het Mexicaanse publiek en de Mexicaanse pers.

Hoewel we weten hoe goed Max is en hoewel we rationeel kunnen zien, hoeveel Max met de Red Bull heeft gewonnen en hoeveel Perez  heeft gewonnen, dan is al die massa’s aan (dezelfde) nieuwsberichten toch wel iets, waardoor je je wel realiseert, dat Max het tegen de stroom in zal moeten doen.

En dan doet hij er zelf nog wat aan in de kwalificatie, om de hoop bij Perez en daarmee Mexico en de Britse fans en dus SkyF1 nog meer op te voeren. Het gaat zelfs zo ver, dat ook Perez zelf nog bij Anthony Davidson (SkyF1) zegt dat als het een normale race wordt, hij Max niet zal tegenkomen. Dat zijn nogal uitspraken! Alsof Perez plotseling is vergeten dat hij zonder stoeltje zat, 2 seizoenen volledig gedeclasseerd is door Max en er nu voor het eerst een paar GP’s in de buurt zit.

De blijdschap bij de SkyF1-crew als Perez goed presteert, dat gaat wel wat verder dan dat ze alleen voor de underdog zijn. Als Anthony Davidson opmerkt dat ze bij Red Bull Perez helemaal niet op de hoogte hielden, terwijl ze Max juist steeds vertelden, wat er aan de hand was, dat is toch slechts gestook? Horner moest het direct onteknnen post-race, maar de toon is weer gezet. En dan steeds maar die dominante auto. Waarmee Max’ prestaties naar beneden gehaald worden en de FIA en Liberty gemaand worden er iets aan te  doen. 7 jaar kritiekloos, nee, vol bewondering achter Toto Wolff en Hamilton aan lopen en nu, na een jaar dominantie van Red Bull moet het daar elke uitzending wel een paar keer over gaan. Dat moet Max dan toch ook wel meekrijgen?

Of Max dan vroeger al zijn hardste leerschool had, of hij voor veel hetere vuren heeft gestaan in 2021, hij is degene die het dan weer moet waarmaken. Van 9 naar voren. Hij mag er dan wel vertrouwen in hebben en Perez ook al onder druk zetten met zijn uitspraak dat hij “minimaal tweede” wil worden, maar dan moet er wel veel goed gaan.

Zou hij weer zo’n race hebben als Brazilië 2019, of een aantal in Oostenrijk, waar er maar eentje kon winnen?

Met al die druk, met al die verwachtingen rondom Perez, de Mexicaanse fans op de tribune, met al die betweters van SkyF1 die het hele weekend doorzeuren en -zagen over Perez, de bandenfluisteraar (waar Max ook het zijne van denkt, zo bleek later), blijkt hij eens te meer veruit de beste. Alsof er helemaal geen druk was. Alsof de druk er alleen maar voor Perez was. Na 14 ronden 2e op 5 seconden en inlopend op Perez. Die hem “onder normale omstandigheden niet verwacht” had. Tsja, dat is wel het gevaarlijkste, dat je als sporter zelf gaat geloven in dat je beter bent dan dat je bent. Dat je mee gaat in de hype dat je Max kunt verslaan. Dan komt de klap wel heel hard aan!

Het is jammer dat we niet Hulkenberg naast Max zien, die dan misschien heel Duitsland achter zich zou hebben, maar dat zijn reële fans. Dan zou Hulkenberg zich indekken en nog steeds verwachten dat Max zou winnen. En als het dan een keer meezat, dan zou hij verbaasd en oprecht blij de zege kunnen vieren.

Met Perez wordt het alleen maar vervelend. Het ligt aan de strategie, aan de betere auto (kan nu niet meer eigenlijk, maar wie weet), aan de setup, aan de banden, aan het asfalt en dat Max al 7 jaar zijn teammaten verslaat doet er dan niet toe.

Hoe leuk zou dat zijn als Hulkenberg naar RB zou komen?

Deel dit artikel

4 1 stem
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen
Peet Proleet
Gebruiker
6 maanden geleden

Tsja, het afzeiken van mensen is van alle generaties. Zoals wij moeite hebben met 44, hebben de mexicanen moeite met Max. Het mag allemaal, het is geen drama, zoals hij zelf aan gaf, met prima redenen voor hem zelf. Perez dondert nog wel een keer, nog harder van z’n sokkel, en in de laatste ronde dat hij theoretisch gezien nog kampioen zou kunnen krijgt hij de magische woorden ’Checo is a legend’ nog wel eens te horen, maar dan om andere redenen.

Lees meer