Gaat Leclerc (ook) breken?

Leclerc wordt gezien als de enige die dit seizoen Max Verstappen kan bijhouden. Hij heeft een heel snelle Ferrari, heeft het kampioenschap ook even (ruim) geleid, maar staat nu 80 punten, dus een straatlengte achter. Vriend en vijand is het erover eens dat hij heel snel is, zeker over één ronde, maar het is ook duidelijk dat hij onder druk nog veel fouten maakt. Sommigen vinden dat onderdelen van zijn racen, die nog zullen verbeteren, die ook nog moeten verbeteren, maar is dat wel zo logisch?

Een groot deel van de puntenachterstand is niet aan hemzelf te wijten. Ferrari heeft daar in belangrijke mate aan bijgedragen, door onbetrouwbaarheid en foute strategie. Wat dat betreft heeft Leclerc nog een soort uitlaatklep, een excuus voor as het niet meer gaat lukken. Maar, omgekeerd zit hij dus ook bij een team, waar hij nooit zeker kan zijn van een overwinning, waar hij ook rijdt in een GP. Die onzekerheid over betrouwbaarheid en / of strategie kan nooit goed zijn voor het leveren van een optimale prestatie.

Aan Sebastian Vettel hebben we gezien, dat de druk om te presteren bij Ferrari erg groot kan zijn, te groot soms in zijn geval. Hij maakte ook geregeld fouten die je nu Max niet of nauwelijks nog ziet maken. Ook Hamilton is veel vaker foutloos geweest, hoewel voor hem de druk nooit erg hoog was.

Maar juist in deze situatie, waarbij Leclerc absoluut geen fouten meer mag maken, maar de Ferrari niet erg ver voor ligt op de andere auto’s, de strategie misschien ngo steeds te wensen overlaat en als het even tegenzit, Max altijd en overal tenminste goed meekan, zo niet sneller is, daarin zou het best wel eens te veel gevraagd kunnen zijn, om daarin foutloos te blijven.

Onder deze druk, waar de hoop van heel Italië en alle Ferrari-fans wereldwijd zo sterk op hem gevestigd is, zou het zo maar verkeerd kunnen gaan. En als hij nog een fout maakt, zoals in Frankrijk, aangenomen dat het inderdaad volledig zijn fout was…., dan kan het ook zomaar zijn dat de carrière van Leclerc net zo’n wending neemt als die van Vettel bij Ferrari. Hoe jammer dat ook zou zijn voor hem.

Wat denk jij? Gaat hij breken of slagen?

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer