Motorprobleem Ferrari valt wel mee

Ja, natuurlijk is het een probleem voor Ferrari dat ze nu al zo snel toe zouden zijn aan weer een nieuwe motor voor Leclerc en daarmee mogelijk ook een gridstraf. Het is ook zo vroeg in het seizoen, dat mogelijk Ferrari daarmee ook niet met 4 motoren uit gaat komen, zodat ze nog een keer een gridstraf moeten accepteren.

Maar, als we terugdenken aan vorig jaar, toen Mercedes dat op enig moment zo vaak deed, dat ze bijna de hele tijd met een verse motor reden en dat de gridstraf dan ook nog eens afneemt als er meer motoren benodigd zijn, dan hoeft het nog niet meteen rampzalig te zijn.

Andersom, denk aan vorig jaar Sochi, toen Max van achteraan terug reed naar de 2e plek in die Grand Prix, natuurlijk mede door zijn supersterke einde in de slotronden in de regen.

Nu alles en iedereen over Ferrari heenvalt, in Monaco vanwege de strategie en in Baku vanwege de onbetrouwbaarheid, valt het mogelijk nog wel mee, hoe veel pijn een gridstraf gaat doen. Dat komt natuurlijk ook, omdat Ferrari en Red Bull ver voor de rest van het veld zitten. Dat houdt in, dat als Ferrari een motorwissel doet op een circuit, waar Red Bull normaliter heel sterk is, dan kunnen ze eigenlijk de gridstraf pakken en toch niet daardoor punten verliezen.

Misschien dat ze zelfs nu besluiten om dan maar net als Mercedes vorig jaar, steeds nieuwe motoren te brengen en er misschien wel 6 of 7 gaan gebruiken dit seizoen.

Deel dit artikel

0 0 stemmen
Article Rating
Abonneer
Melding van
guest
0 Comments
Subantwoorden
Bekijk alle bijdragen

Lees meer